BMW i4 Sluttestas – Elektrisk Körglädje

Pressrelease: BMW 3 och 4-serien har konsekvent stått för sinnebilden av perfekt balans mellan dynamik och komfort inom sitt segment. I nya och helt elektriska BMW i4 omdefinieras denna standard ännu en gång, och med några få månader till världspremiär genomgår modellen nu sluttester.

BMW i4 är den första helt elektriska fyrdörrars Gran Coupé som sammanför utsläppfri körning med ren körglädje. Med några få månader till världspremiär genomgår BMW i4 sluttester av kördynamiken och elmotorns samspel med fjädring och styrning. För denna finjustering drar BMW Group nytta av sin tekniska expertis och decennier av erfarenhet. Detta gör att nya BMW i4 kan leverera en premiumkaraktär och körglädje som sticker ut i konkurensen.

En Balanserad Sprinter

Med en maxeffekt på upp till 530 hk har den elektriska drivlinan i BMW i4 en imponerande accelerationsförmåga: Sprinten från 0 till 100 km/h sker på bara fyra sekunder. Men kanske ännu mer imponerande är responsen.

Tack vare modellspecifik stötdämparteknik som minskar det typiska momentet där man kan uppleva att bilen ”sätter sig” under kraftig acceleration. Detta ihop med ett nytt antispinnsystem (ARB) som ger maximalt grepp och stabilitet, även på hala vägunderlag.

Imponerande acceleration längs en rak linje är dock bara en aspekt av BMW i4. Den snabba, instinktiva responsen är märkbar även i rattrörelser och från bromspedal. Denna smidighet och precision kommer ur BMW i4:s fordonskoncept. Utmärkande är dess långa hjulbas, breda spårvidd, modellspecifika hjulvinkel, stora däckdimensioner, höga vridstyvhet samt låga tyngdpunkt och viktbalans.

Typisk BMW – Unik Mix Av Sport & Komfort

BMW i4

Kördynamiken sker inte på bekostnad av komforten. BMW i4 är en helt elektrisk fyrdörrars Gran Coupé byggd för såväl korta resor som långväga körning. Den har bygts med femte generationens BMW eDrive-teknik med nyutvecklad elmotor, laddning och högspänningsbatteri. Med den senaste tekniken för battericeller möjliggörs en elektrisk räckvidd på upp till 600 km (enligt WLTP).

Serietillverkningen av BMW i4 inleds senare i år på fabriken i München. Med detta kommer BMW:s utbud av helt elektriska bilar att bestå av fyra distinkta modeller i BMW i3, BMW iX3, BMW i4 och BMW iX. Till 2023 – två år tidigare än ursprungligen planerat – kommer BMW Group att erbjuda 25 laddbara modeller, varav minst hälften helt elektriska.

Images: BMW i Automobiles

Tommy Olovsson

I have more than 15 years of experience of working online - administrating websites of various topics. I am also the founder and Editor-in-Chief of Departement 1. Right now, I concentrate on Web Publishing and Affiliate Marketing